Yalnız Mesajı Göster

Japon Mutfagi

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Mutfagi



Onigiri
Malzemeler:

2 bardak pirinc
25 bardak su

Harci icin:

1 adet kucuk boy ton baligi konservesi
2 corba kasigi mayonez


Yapılısı:
Pirinci 25 bardak suda kisik ateste haslayinAtesi sondurup pirinci 10 dk kadar dinlendirin
Ton baligi ve mayonez karistirip harci hazirlayin
Bu harci,Icli kofte gibi, bir avuc pismis pirincin icine, yarim kasik koyup kapatin(Pirinci avucunuza yayin,harci koyun ve kapatin)

Arzuya göre, onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra, cok az tuz atilip yenilebilir
Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ucgen sekil verilerek yapilir


*Her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir
*Japon pirinci Turkiye'dekinin tersine yapis yapis(lapa) olursa iyi olarak kabul edilir
*Onigiri yaparken de tane tane degil,sakiz gibi olani makbuldur

Alıntı Yaparak Cevapla