Konu
:
Japon Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Japon Mutfagi
08-13-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Japon Mutfagi
Onigiri
Malzemeler:
2 bardak pirinc
2
5 bardak su
Harci icin:
1 adet kucuk boy ton baligi konservesi
2 corba kasigi mayonez
Yapılısı:
Pirinci 2
5 bardak suda kisik ateste haslayin
Atesi sondurup pirinci 10 dk kadar dinlendirin
Ton baligi ve mayonez karistirip harci hazirlayin
Bu harci,Icli kofte gibi, bir avuc pismis pirincin icine, yarim kasik koyup kapatin
(Pirinci avucunuza yayin,harci koyun ve kapatin)
Arzuya göre, onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra, cok az tuz atilip yenilebilir
Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ucgen sekil verilerek yapilir
*Her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir
*Japon pirinci Turkiye'dekinin tersine yapis yapis(lapa) olursa iyi olarak kabul edilir
*Onigiri yaparken de tane tane degil,sakiz gibi olani makbuldur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul