Konu
:
Japon Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Japon Mutfagi
08-13-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Japon Mutfagi
Tempura
8 iri karidesin sırtındaki siyah damarı bir kürdan yardımıyla çıkarın
Kabuklarını yıkayın
Kuyruğunun ucunu kesip sıkarak fazla suyunu çıkarın
Alt kısmına 3-4 çizik atın
4 dil balığının (veya istavrit) iskeletini çıkarıp kılçıklarını temizleyin
4 Çin mantarının saplarını kesip tepesine çapraz çizikler atın
2 patlıcanı 1 cm kalınlığında dilimleyin
Yarım patatesi soyup 1 cm kalınlığında doğrayın ve 5 dakika suda bekletin
2 sivribiberi temizleyip dörde kesin
Sos için; 1 su bardağı su, yarım çay bardağı soya sosu, 1 tablet tavuk bulyon, 1 tatlı kaşığı tozşeker (veya mirin), 1 rendelenmiş beyaz turp 1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefili bir kapta karıştırıp kaynatın
Kısık ateşte bir taşım daha pişirip kâselere paylaştırın
Hamurlu karışım için; 1 yumurta ve 1 su bardağı suyu bir kapta çırpın
1 su bardağı un ve 1/3 su bardağı mısır nişastasını ayrı bir kaba eleyip yumurtalı karışımı ekleyin
Çırpıp sıvı bir hamur hazırlayın
Hazırladığınız sebze, balık ve karidesleri hamura tek tek bulayıp kızartın
Sos ile sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul