Yalnız Mesajı Göster

Japon Mutfagi

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Mutfagi



Tempura
8 iri karidesin sırtındaki siyah damarı bir kürdan yardımıyla çıkarın Kabuklarını yıkayın Kuyruğunun ucunu kesip sıkarak fazla suyunu çıkarın Alt kısmına 3-4 çizik atın 4 dil balığının (veya istavrit) iskeletini çıkarıp kılçıklarını temizleyin 4 Çin mantarının saplarını kesip tepesine çapraz çizikler atın 2 patlıcanı 1 cm kalınlığında dilimleyin Yarım patatesi soyup 1 cm kalınlığında doğrayın ve 5 dakika suda bekletin 2 sivribiberi temizleyip dörde kesin
Sos için; 1 su bardağı su, yarım çay bardağı soya sosu, 1 tablet tavuk bulyon, 1 tatlı kaşığı tozşeker (veya mirin), 1 rendelenmiş beyaz turp 1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefili bir kapta karıştırıp kaynatın Kısık ateşte bir taşım daha pişirip kâselere paylaştırın Hamurlu karışım için; 1 yumurta ve 1 su bardağı suyu bir kapta çırpın1 su bardağı un ve 1/3 su bardağı mısır nişastasını ayrı bir kaba eleyip yumurtalı karışımı ekleyin Çırpıp sıvı bir hamur hazırlayın Hazırladığınız sebze, balık ve karidesleri hamura tek tek bulayıp kızartın Sos ile sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla