Yalnız Mesajı Göster

Japon Mutfagi

Eski 08-13-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Mutfagi



Sashimi

Malzemeler

* Japon hardalı Wasabi veya acı hardal
* Japon soya sosu veya soya sosu
* 1 adet kırmızı turp
* 1 adet orta boy havuç
* 500 gr balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)


Yapılışı:

Çiğ balığın derisini çıkarın,
ikiye bölerek kılçığını atın
Yani fileto olarak hazırlayın
Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun

Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin

Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin

Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun

Not: "Sashimi"; Sushi benzerinde bir yemek, tek farkı içinde pirinç olmaması ve soya sosu konularak yenmesidir

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla