Konu
:
Japon Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Japon Mutfagi
08-13-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Japon Mutfagi
Sashimi
Malzemeler
* Japon hardalı Wasabi veya acı hardal
* Japon soya sosu veya soya sosu
* 1 adet kırmızı turp
* 1 adet orta boy havuç
* 500 gr
balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)
Yapılışı:
Çiğ balığın derisini çıkarın,
ikiye bölerek kılçığını atın
Yani fileto olarak hazırlayın
Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun
Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin
Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin
Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun
Not: "Sashimi"; Sushi benzerinde bir yemek, tek farkı içinde pirinç olmaması ve soya sosu konularak yenmesidir
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul