Konu
:
Fül Tarifi Yapılışı - Arap Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Fül Tarifi Yapılışı - Arap Mutfağı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fül Tarifi Yapılışı - Arap Mutfağı
fül nasıl yapılır - fül tarifi - arap mutfağından bakla tarifi
Malzemeler
- 4 su bardağı iç bakla (mümkünse kuru, yoksa tazesi de kullanılabilir)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı tahin
- 2 diş sarımsak
- 1/2 limonun suyu
- 1/2 su bardağı kadar su
- Tuz
- Üzeri için zeytinyağı, pulbiber ve kimyon
Yapılışı
1
Eğer kuru bakla kullanacaksanız bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün haşlayarak hazırlayın
Taze iç baklayı direkt haşlayıp kullanabilirsiniz
Haşlanan baklaları ılımaya bırakın
2
Yoğurt, tahin, sarımsak, limon suyu, su ve tuzu blenderın haznesine koyun, püre haline getirin
Bu sosun su ilave edilmemiş hali yine bir Arap yemeği olan felafil ile servis edilen sosla aynı
Sos fûl için kullanılacağı zaman biraz daha sulu olması gerekiyor
3
Baklaları servis tabağına alın
Üzerine tahinli sostan dökün
Sızma zeytinyağı gezdirip pul biber ve bol miktarda kimyon serpin
Mümkünse kaşıklı sosuyla birlikte yiyin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul