Yalnız Mesajı Göster

Boşnak Mantısı Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boşnak Mantısı Tarifi



Klepa (Boşnak Mantısı)

THY Skylife, Boşnak Yemekleri, Selma Peşteli

Malzemesi:
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
tuz
İç malzeme:
125 g kıyma
1 baş rendelenmiş soğan
karabiber
Üzeri için:
1/2 kg yoğurt
4 diş dövülmüş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
kırmızıbiber

Hazırlanışı:
Kıymaya soğan, tuz ve karabiberi katıp içi hazırlayın Bir kapta un, tuz, yumurta ve su ile bir topak oluşturun Oklava ile un serperek kalınca bir yufka açın, beş santimetrelik kareler halinde kesin Bir tencereye yaklaşık bir litre su doldurun, tuz atın Hamurdan karelerin içine kıyma parçacıklarını dizin ve kareleri üçgen biçiminde kapatın Kapatma işlemi bittiğinde kaynayan suya hamurları atın,
20 dakika pişirin Süzdürerek alıp tabaklara servis yapın Üzerine yoğurdu koyun Tavada yağı kızdırın, kırmızıbiber katıp yemeğin üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla