Yalnız Mesajı Göster

Özbek Mutfağı

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Mutfağı



Buhara Pilavı Tarifi

Malzemeler:

* Tuz
* 2 kaşık kuş üzümü
* 200 gr Şam fıstığı
* 3 su bardağı et suyu
* 2 fincan sıvı yağ
* 3 adet havuç
* 2 su bardağı Amerikan pirinci

Yapılışı:

İlk hazırlık aşamasında, kuş üzümünü temizleyip ılık suda bekletin
Sonra, havuçları kazıyıp yıkayın
Kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve daha sonra da rendeleyin

Pilavı et suyu ile sade olarak pişirin
Ve, demlenmeye bırakın
Rendelenmiş havuç, kuş üzümleri ve Şam fıstıklarını iki fincan sıvı yağda kızartın
Daha sonra, demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyip iyice harmanlayın

Sıcak olarak ikram edin

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla