Konu
:
Özbek Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Özbek Mutfağı
08-13-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Özbek Mutfağı
Buhara Pilavı Tarifi
Malzemeler:
* Tuz
* 2 kaşık kuş üzümü
* 200 gr
Şam fıstığı
* 3 su bardağı et suyu
* 2 fincan sıvı yağ
* 3 adet havuç
* 2 su bardağı Amerikan pirinci
Yapılışı:
İlk hazırlık aşamasında, kuş üzümünü temizleyip ılık suda bekletin
Sonra, havuçları kazıyıp yıkayın
Kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve daha sonra da rendeleyin
Pilavı et suyu ile sade olarak pişirin
Ve, demlenmeye bırakın
Rendelenmiş havuç, kuş üzümleri ve Şam fıstıklarını iki fincan sıvı yağda kızartın
Daha sonra, demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyip iyice harmanlayın
Sıcak olarak ikram edin
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul