Konu
:
Çin Usulu Tavuk - Çin Usulu Tavuk Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Çin Usulu Tavuk - Çin Usulu Tavuk Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Usulu Tavuk - Çin Usulu Tavuk Tarifi Yapılışı
Çin Usulu Tavuk - Çin Usulu Tavuk Yapılışı-Çin Usulu Tavuk Tarifi
Malzemeleri
400 gr kadar birer lokmalık parçalara ayrılmış tavuk fileto
Bulamak için un (içine tuz ve karabiber katılabilir)
1 yumurta (sütle seyreltilebilir)
2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 taze soğan (1er cmlik parçalara kesilmiş)
2 sivri biber (iri doğranmış)
1 domates (yaklaşık 8 parçaya bölünmüş)
Sosu için
1 kaşık domates salçası
1 kaşık ketçap
1 kaşık biber salçası
1 kaşık sirke
1 kaşık soya sosu
1 silme kaşık nişasta
Yapılışı
Tavukları önce una, sonra yumurtaya, sonra tekrar una bulayıp az yağda kızartın
Tavuklar kızarınca bir tabağa alıp, üstünü örtmeden bekletin
Bu sırada bir kasede salça, ketçap, sirke, soya sosu ve nişastayı biraz sulandırarak karıştırın
Bir tavaya biraz sıvıyağ koyun, biraz ısınınca içine önce biberleri atın
Hemen üzerine rendelenmiş sarımsağı ekleyip biraz kavurun
1-2 dakika kavurduktan sonra üzerine taze soğan ve domatesleri ekleyin
Onları da yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra üzerine salçalı sosu döküp tavukları ekleyin
Koyu olduysa sulandırıp karıştırarak kaynayana kadar pişirin
Bu yemeğin özelliği sebzelerin hafif sert kalması, o yüzden fazla pişirmeden altını kapatın
Az yağlı beyaz pilavla servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul