Konu
:
İspanyol Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Mutfagi
08-13-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Mutfagi
Jambonlu Enginar (Alcachofas Com Ja)
Malzemeler:
5-6 adet ayiklanmis enginar
1 adet limon suyu
1 çay kasigi tuz
10-12 dilim herhangi bir cins janbon
1 adet büyük boy kuru sogan (ince yemeklik dogranmis)
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 su bardagi konserve bezelye (ya da haslanmis bezelye)
1 çay kasigi tuz
2 adet haslanmis kati yumurta
Yapilisi:
Önce enginarlari dörde bölelim ve üzerine çikacak kadar su ilavesiyle bir tencereye yerlestirip, orta isidaki atesin üzerine oturtalim
Içine enginarlar kararmasin diye limon suyunu ve tuzunu da ekleyip, haslanmaya birakalim
En fazla 20-25 dakika sonra pisip, iyice yumusayan enginarlari süzüp, bir kenarda beklemeye alalim
Bu arada genis bir tavaya zeytinyagini koyup, ince kiyilmis soganlari ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralim
Hemen üzerine küp küp yani kusbasi et formunda dogranmis salamlari katalim ve 1-2 dakika daha birlikte soteleyelim
Haslanmis ya da konserve bezelyeyle beraber haslanmis enginarlari ekleyip, 2-3 dakika karistiralim ve altini söndürelim
Tuzunu serpistirip, servis tabagina alalim
Yanina dilimlenmis kati yumurtayla süs yapip servise sunalim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul