Yalnız Mesajı Göster

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Jambonlu Enginar (Alcachofas Com Ja)
Malzemeler:

5-6 adet ayiklanmis enginar
1 adet limon suyu
1 çay kasigi tuz
10-12 dilim herhangi bir cins janbon
1 adet büyük boy kuru sogan (ince yemeklik dogranmis)
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 su bardagi konserve bezelye (ya da haslanmis bezelye)
1 çay kasigi tuz
2 adet haslanmis kati yumurta


Yapilisi:

Önce enginarlari dörde bölelim ve üzerine çikacak kadar su ilavesiyle bir tencereye yerlestirip, orta isidaki atesin üzerine oturtalim Içine enginarlar kararmasin diye limon suyunu ve tuzunu da ekleyip, haslanmaya birakalim En fazla 20-25 dakika sonra pisip, iyice yumusayan enginarlari süzüp, bir kenarda beklemeye alalim Bu arada genis bir tavaya zeytinyagini koyup, ince kiyilmis soganlari ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralim Hemen üzerine küp küp yani kusbasi et formunda dogranmis salamlari katalim ve 1-2 dakika daha birlikte soteleyelimHaslanmis ya da konserve bezelyeyle beraber haslanmis enginarlari ekleyip, 2-3 dakika karistiralim ve altini söndürelim Tuzunu serpistirip, servis tabagina alalim Yanina dilimlenmis kati yumurtayla süs yapip servise sunalim

Alıntı Yaparak Cevapla