Yalnız Mesajı Göster

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



DENIZ MAHSÜLLÜ SPAGETTI


MALZEMELER


100 gr konserve ton balığı

400 gr çubuk makarna

800 gr midye

3 diş sarmısak

1 adet sivribiber

1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz

300 gr süzgeçten geçirilmiş domates

1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni

zeytinyağı

tuz

1 fincan sıcak su

4 Kişilik



HAZIRLANIŞI


Teflon bir tavaya dört çorbakaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştırarak pişirin Bir tutam tuz ekleyin Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katın Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyinmidyeleri içinden çıkarın spagettiyi dirice haşlayın


tüm malzemeyi spagettinin üzerine dökünyavaş yavaş harmanlayın

servis yapın


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla