Konu
:
İspanyol Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Mutfagi
08-13-2012
#
17
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Mutfagi
Gazpacho Çorbası (Soğuk Sebze Çorbası)
MALZEMESİ:
5 adet orta boy domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranacak)
2 adet orta boy salatalık (kabukları soyulup kuşbaşı doğranacak)
1 adet orta boy kuru soğan (soyulup, irice dilimlenecek)
1 adet kırmızı dolmalık biber (tohumları ayıklanıp, sapı kesilip, irice doğranacak)
3 diş sarmısak
4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
6 su bardağı su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi tercih edilir)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Üstüne:
Küp şeklinde doğranıp, yağda kızartılmış “kruton” ekmek
İstenirse ince kıyılmış maydanoz
TARİF:
Önce iri doğranmış tüm sebzeleri, sarmısak ve bayat ekmek içini bir mutfak robotu veya blendera aktarıp, 2-3 dakika kadar çekelim
Böylece püre haline gelen sebze ve ekmekleri bir çorba tenceresine boşaltalım
Üzerine su, tuz ve karabiberle birlikte sirkeyi de ilave edelim ve iyice karıştıralım
Sonra da 1 çay bardağı su ile ezilmiş salçayla beraber zeytinyağını da ekleyelim
Böylece çorbayı hazırlamış olduk
Ama malzemelerin birbirine iyice karışması içinde çok iyi karıştırmanız gerekir
En sonunda üzerini ince kıyılmış maydanoz ve kruton ekmekle süsleyip servise sunabilirsiniz
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul