Yalnız Mesajı Göster

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Peynirli ve Jambonlu Kiş



MALZEMESİ:


8 adet hazır, dondurulmuş milföy hamuru (10x10 cmlik kare parçalar halinde satılır)

Yarım yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)

10-15 dilim jambon

10-15 dilim ince kesilmiş tost kaşar



SOSUN MALZEMESİ


Üztünün sosu için:


Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

4 adet yumurta

Yarım su bardağı hazır çiğ süt kreması


yapılışı:


30-35 cm büyüklüğündeki, dikdörtgen ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşamış margarinle iyice yağlayalım

Bu arada milföy hamurlarını 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleterek, donunu çözüp, yumuşatalım

Sonra da bu hamurları yanyana, uçları da üst üste gelecek şekilde ve hatta iki parmakta kalıbın kenarlarına doğru yükselterek yayalım

Üzerine jambon dilimlerini, onunda üzerine peynir dilimlerini yerleştirelim

Şimdi sosu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, kremayı ve rende kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım

Sonra da bu karışımı kalıbın içine yavaşça boşaltalım

Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayıp, kalıbı orta gözüne koyup, en az 30 dakika pişirelim


Artık fırından alalım, biraz ılınmasını bekleyip, dilimleyip servise sunalım


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla