Yalnız Mesajı Göster

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



Kibbeh

Malzemeler:


1 su bardagi ince bulgur

450 gr koyun kiymasi

1 su bardagi domates salçasi

5 çorba kasigi limon suyu

1 çay kasigi kirmizi pul biber

0,5 çay kasigi kimyon

1 çorba kasigi susam

3 çorba kasigi tereyag

2 çorba kasigi ayçiçek yagi

tuz-karabiber



Iç Malzemeleri:


1 adet sogan

350 gr koyun kiymasi

1 kahve finceni ceviziçi

1 kahve fincani çam fistigi

0,5 çay kasigi tarçin

1-2 dis karanfil

Kimyon ve kisnis karisimi

1 çorba kasigi zeytinyagi

tuz-karabiber



Yapilisi:


Yarim su bardagi ilik su ve limon suyunda domates salçasini eritin

Bulguru ilave edip, 20 dakika dinlendirin

Kiyma ve baharatlari ekleyip, elastiki kivama gelinceye kadar buzdolabinda yaklasik 2 saat bekletin

Bu sirada sogani kiyip, yagda pembelestirin

Kiymayi ekleyip, orta ateste kavurun

Atesten aldiktan sonra, baharatlari ve ceviziçi ve sam fistigini ekleyin

Tereyagini siviyagda eritinBir kasik yagla yaglanmis firin tepsisine yagli kagit serin, hamurun yarisini açin, iç malzemeyi serin

Kalan hamuru üzerine yayinBiçakla ince çizgiler halinde baklava deseni verip, susam serpin ve 200 C'de 30-35 dakika pisirin


*Cacikla servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla