Yalnız Mesajı Göster

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



Hurma Dolmasi (Tatli)

Malzemeler:

12 adet bagdat hurmasi
1 kase lor peyniri
1 çorba kasigi toz seker
1 limon kabugu rendesi
12 adet kabugu soyulmus badem


Yapilisi:

Baslangiç olarak bir süzgeçe peçete serip, lor peynirinin suyunu birakmasi için serin bir yerde 2 saat dinlendirinHurmalarin üzerini keskin bir biçakla uzunlamasina çizip,çekirdeklerini çikarinServis tabagina dizdiginiz hurmalarin içine, süzülmüs olr peyniri,rendelenmis limon kabugu ve sekeri çirparak hazirladiginiz kremayi doldurunHurmalarin üzerini birer adet ayiklanmis badem ile süsleyip,servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla