Konu
:
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
08-13-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
Hurma Dolmasi (Tatli)
Malzemeler:
12 adet bagdat hurmasi
1 kase lor peyniri
1 çorba kasigi toz seker
1 limon kabugu rendesi
12 adet kabugu soyulmus badem
Yapilisi:
Baslangiç olarak bir süzgeçe peçete serip, lor peynirinin suyunu birakmasi için serin bir yerde 2 saat dinlendirin
Hurmalarin üzerini keskin bir biçakla uzunlamasina çizip,çekirdeklerini çikarin
Servis tabagina dizdiginiz hurmalarin içine, süzülmüs olr peyniri,rendelenmis limon kabugu ve sekeri çirparak hazirladiginiz kremayi doldurun
Hurmalarin üzerini birer adet ayiklanmis badem ile süsleyip,servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul