Yalnız Mesajı Göster

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



Tavuk Büryani
Malzemeler:

1kg tavuk budu
1 adet taze zencefil
3 yemek kasigi tereyag
1 demet maydonoz
2 çay kasigi limon suyu
1 adet defne yapragi
350 grbasmati pirinci
1 bas ayiklanmis sarimsak
150 gryogurt
1 çay kasigi garam masala
3 adet sogan
3 dal taze nane
8 adet kakule kabugu
1 adet çubuk tarçin
1'er çay kasigi tuz,kirmizi biber,kimyon


Yapilisi:

1 dis sarimsak ve zencefili ufak dograyin, gram masala ve kirmizi biberle birlikte yogurdun içine karistirin Derisi alinmis tavuk butlarini 6 saat kadar bu karisimin içinde bekletin Tüm baharati 1 litre suya ekleyip, kaynatin Pirinçleri ekleyip, 2 dakika kadar bu suda haslayin Süzüp, baharatini alin Baharatli suyun yaklasik 1 su bardagini alin Ince halkalar halinde kesilmis olan sogani tereyaginda pembelestirin Ince kiyilmis nane, maydanoz, kimyon ve limon suyunu soganlara ilave edin
Tavuk butlarini düdüklü tencerenin dibine, soganli karisimi üzerine ve pirinç en üste gelecek sekilde katmanlar yapin Ayirdiginiz 1 bardak baharatli suyu ilave edip, kapatin Düdüklü tencere kaynadiktan sonra 15 dakika daha pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla