Yalnız Mesajı Göster

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



Maklube

Malzemeler:

(8 Kisilik)
500 gr Kuzu Kusbasi(yagsiz)
1 kg Pirinc (baldo tercih edilir)
2 ad Patates
1 adSogan
150 grMargarin
2 corba k Zeytinyag


Servis icin:

5 adDomates
5 adSalatalik
3 adSivribiber
500 gr Yogurt


Yapılışı:

Kusbasi etleri yaklasik yarim saat haslayin
Ayri bir tencereye zeytinyagini koyun,yuvarlak olarak kesilmis patatesleri
yerlestirinPatateslerin üzerine,yine yuvarlak kesilmis soganlari yerlestirin
Daha sonra pirincin yarisini ilave edip,üzerine etleri yerlestirin ve bunun üzerine de pirincin kalanini koyunKararinca suyunu koyun ve en üste de margarin ekleyerek pismeye birakin


*Salatalik,domates ve biberleri ister salata,ister sögüs olarak hazirlayabilirsiniz
*Yemek pistiginde,genisce bir servis tabagina ters cevirerek kapatin,etrafina bir yogurt,bir salata/sögüs olarak süsleyinSüsleme bitince tencereyi kaldirin
Böylece sekil bozulmadan servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla