Konu
:
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
08-13-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
Maklube
Malzemeler:
(8 Kisilik)
500 gr
Kuzu Kusbasi(yagsiz)
1 kg Pirinc (baldo tercih edilir)
2 ad
Patates
1 ad
Sogan
150 gr
Margarin
2 corba k
Zeytinyag
Servis icin:
5 ad
Domates
5 ad
Salatalik
3 ad
Sivribiber
500 gr
Yogurt
Yapılışı:
Kusbasi etleri yaklasik yarim saat haslayin
Ayri bir tencereye zeytinyagini koyun,yuvarlak olarak kesilmis patatesleri
yerlestirin
Patateslerin üzerine,yine yuvarlak kesilmis soganlari yerlestirin
Daha sonra pirincin yarisini ilave edip,üzerine etleri yerlestirin ve bunun üzerine de pirincin kalanini koyun
Kararinca suyunu koyun ve en üste de margarin ekleyerek pismeye birakin
*Salatalik,domates ve biberleri ister salata,ister sögüs olarak hazirlayabilirsiniz
*Yemek pistiginde,genisce bir servis tabagina ters cevirerek kapatin,etrafina bir yogurt,bir salata/sögüs olarak süsleyin
Süsleme bitince tencereyi kaldirin
Böylece sekil bozulmadan servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul