08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İngiliz Mutfağı
Dana Pirzolası
Malzemeler:
* 4 dana pirzolası
* 190 gr (3/4 su bardağı) ekşi krema
* 1 tatlı kaşığı hardal
* ½ su bardağı baharatlı un (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılmış)
* 1 yumurta (hafif çırpılmış)
* 1 su bardağı galeta unu
* 90 gr (6 çorba kaşığı tereyağ)
* 4 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yapılışı:
Pirzolaların her iki yüzlerini de hardallayınız
Baharatlı unu, çırpılmış yumurtayı ve galeta ununu ayrı tabaklara koyunuz
Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp silkeledikten sonra bir tabağa koyarak, buzdolabında 20 dakika bekletiniz
Bu arada fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtınız Tabağı buzdolabından çıkarınız
Pirzolaların hepsini tek kat olarak alacak genişlikte bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca pirzolaları koyup 3-5 dakika, her iki yüzleri hafif kahverengileşene kadar kızartınız
Tavayı ateşten alıp bir delikli kepçeyle pirzolaların hepsini tek kat halinde alabilecek, ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarınız
Tabağı fırına sürüp, pirzolaları 15-20 dakika, keskin bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz
Bu arada, domates salçasını, limon kabuğunu ve kremayı, daha önce pirzolaları kızarttığınız tavay koyunuz
Tavayı orta ateşe oturtup sürekli karıştırarak, kaynama noktasına getiriniz
Altını iyice kısıp sosu 5 dakika pişiriniz
Pirzolaların bulunduğu cam tabağı fırından alınız
Tavayı da ateşten indirip, sosu ısıstılmış bir sos kasesine boşaltınız
Eti sos ile, sıcak sıcak servis ediniz
Yanında garni olarak taze fasulye, bezelye ve haşlanmış patates de servis edebilirsiniz
deneyin beğeneceksiniz
afiyet olsun       
|
|
|