Yalnız Mesajı Göster

İngiliz Mutfağı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İngiliz Mutfağı



Dana Pirzolası


Malzemeler:


* 4 dana pirzolası

* 190 gr (3/4 su bardağı) ekşi krema

* 1 tatlı kaşığı hardal

* ½ su bardağı baharatlı un (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılmış)

* 1 yumurta (hafif çırpılmış)

* 1 su bardağı galeta unu

* 90 gr (6 çorba kaşığı tereyağ)

* 4 çorba kaşığı domates salçası

* 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu




Yapılışı:


Pirzolaların her iki yüzlerini de hardallayınız

Baharatlı unu, çırpılmış yumurtayı ve galeta ununu ayrı tabaklara koyunuz

Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp silkeledikten sonra bir tabağa koyarak, buzdolabında 20 dakika bekletiniz

Bu arada fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtınız Tabağı buzdolabından çıkarınız

Pirzolaların hepsini tek kat olarak alacak genişlikte bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz

Yağ kızınca pirzolaları koyup 3-5 dakika, her iki yüzleri hafif kahverengileşene kadar kızartınız

Tavayı ateşten alıp bir delikli kepçeyle pirzolaların hepsini tek kat halinde alabilecek, ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarınız

Tabağı fırına sürüp, pirzolaları 15-20 dakika, keskin bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz

Bu arada, domates salçasını, limon kabuğunu ve kremayı, daha önce pirzolaları kızarttığınız tavay koyunuz

Tavayı orta ateşe oturtup sürekli karıştırarak, kaynama noktasına getiriniz

Altını iyice kısıp sosu 5 dakika pişiriniz

Pirzolaların bulunduğu cam tabağı fırından alınız

Tavayı da ateşten indirip, sosu ısıstılmış bir sos kasesine boşaltınız


Eti sos ile, sıcak sıcak servis ediniz


Yanında garni olarak taze fasulye, bezelye ve haşlanmış patates de servis edebilirsiniz


deneyin beğeneceksiniz


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla