Konu
:
İngiliz Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
İngiliz Mutfağı
08-13-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
İngiliz Mutfağı
ROAST BEEF
Malzemeler:
* 1 adet bütün bonfile (Yaklaşık 1200-1500 Kg
Arası)
* Biberiye 1 avuç
* 1 çorba kaşığı Sıvı Yağ
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı Worschster Sos
* Karabiber, Tuz
Yapılışı:
Bonfilenin her iki baştan münasip miktar kesiniz
Ortadan çıkan muntazam parça Rozbif yapacağımız kısımdır
Baştan ve sondan çıkarılan parcalar muntazam kesilerek ve dövülerek ızgara Bonfile olur
Orta parça : Bir kaşık sıvı yağda ve yapışmaz tavada harlı ateşte her tarafı yanmaya yakın kızartılır
Bu şekilde etin suyu içinde kalacak şekilde şoke edilmiş olur
Dinlendirilerek ılık hale gelmiş Roast Beef üzerine hardal ve Worchster suyu sürüldükten sonra bolca biberiye otuna bulanır
tuz, bolca karabiber konur ve aluminyum kağıdına sarılarak her tarafı kapatılır
250 dereceye ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika bırakılır
Bu şekilde Roast Beef hazırlanmış olur
Aluminyum kağıttan çıkarılır bir gün soğutucuda bırakılınca et daha bir toparlanmış olur ve kolay kesilir
Özelliği mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesilerek mayonezle servis edilmesidir
bekletme süresini düşünmezseniz yapımı kolaydır
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul