Yalnız Mesajı Göster

İngiliz Mutfağı

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İngiliz Mutfağı



ROAST BEEF

Malzemeler:

* 1 adet bütün bonfile (Yaklaşık 1200-1500 Kg Arası)
* Biberiye 1 avuç
* 1 çorba kaşığı Sıvı Yağ
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı Worschster Sos
* Karabiber, Tuz

Yapılışı:

Bonfilenin her iki baştan münasip miktar kesiniz
Ortadan çıkan muntazam parça Rozbif yapacağımız kısımdır
Baştan ve sondan çıkarılan parcalar muntazam kesilerek ve dövülerek ızgara Bonfile olur

Orta parça : Bir kaşık sıvı yağda ve yapışmaz tavada harlı ateşte her tarafı yanmaya yakın kızartılır
Bu şekilde etin suyu içinde kalacak şekilde şoke edilmiş olur

Dinlendirilerek ılık hale gelmiş Roast Beef üzerine hardal ve Worchster suyu sürüldükten sonra bolca biberiye otuna bulanır
tuz, bolca karabiber konur ve aluminyum kağıdına sarılarak her tarafı kapatılır

250 dereceye ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika bırakılır

Bu şekilde Roast Beef hazırlanmış olur

Aluminyum kağıttan çıkarılır bir gün soğutucuda bırakılınca et daha bir toparlanmış olur ve kolay kesilir

Özelliği mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesilerek mayonezle servis edilmesidir


bekletme süresini düşünmezseniz yapımı kolaydır

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla