Yalnız Mesajı Göster

Emense (İsviçre)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Emense (İsviçre)



Emense (İSVİÇRE)


600 gr Bonfile


1 orta boy Soğan


1 Çorba Kaşığı Tereyağı


300 gr Mantar


1 ÇK Un


4 ÇK Sıvı yağ


1/8 litre Beyaz Şarap


0,2 Lt Krema "Bir kutu MİS Krema"


Tuz karabiber





Bonfileyi küçük parmak inceliğinde parçalara bölünüz Sıvı yağı kızdırıp bonfilelerin her tarafı pembelesinceye kadar kavurunuz Kavrulmuş eti tavadan ayrı bir yere alınız bu sefer aynı yağ içinde ince çintilmiş soğanı, yaprak halinde doğranmış mantarları kavurunuz


Şarabı ilave ettikten sonra kısık ateşte kremayı tuz ve karabiberini de koyunuzHafifçe kaynamaya başlayınca tereyağını ilave ettikten sonra elekten geçirerek unuda katınız koyu kıvamda bir sos elde edilmiş olur Buna kenara ayırdığımız etleri katarak bir taşım pişiriniz ve sıcak servis ediniz


Emense tekrar ısıtılınca yağ,krema un birbirinden ayrılacağı için hoş bir görüntü olmayacaktırBir defa pişirilir ve yenir


Afiyet Olsun!…

Alıntı Yaparak Cevapla