Konu
:
Pakistan Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Pakistan Mutfagi
08-13-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Pakistan Mutfagi
Yoğurtlu Balık Körisi Tarifi
Malzemeler:
* Yarım kilo sert etli balık
* 8 çorba kaşığı yoğurt
* 1/4 Çay kaşığı zencefil
* Yarım kilo soğan
* 4 çorba kaşığı yağ veya margarin
* 1 çorba kaşığı zerdeçal
* 1 çorba kaşığı kakule, karanfil, tarçın
* Tuz
Yapılışı:
Balığı temizleyip şiş yapılacak hale getirir ve yoğurdun yarısında 30 dakika bekletin
Soğanların yarısını ince ince doğrayın
Yarısını dövün ve buna zencefili katın
Kalan yoğurdu karıştırarak ince hale getirin
Yağı kızartın ve doğranan soğanları koyu kahve rengine ürününceye kadar karıştırın
Soğanlı-zencefilli sosu, zerdeçal ve tuzu ilâve edin ve bu malzemeyi 2-3 dakika hafif ateşte kızartın
Daha sonra balığı ve kalan baharatı ilâve edin ve pişinceye kadar tencereyi ateşte bekletin
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul