Yalnız Mesajı Göster

Pakistan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakistan Mutfagi



Yoğurtlu Balık Körisi Tarifi


Malzemeler:


* Yarım kilo sert etli balık

* 8 çorba kaşığı yoğurt

* 1/4 Çay kaşığı zencefil

* Yarım kilo soğan

* 4 çorba kaşığı yağ veya margarin

* 1 çorba kaşığı zerdeçal

* 1 çorba kaşığı kakule, karanfil, tarçın

* Tuz



Yapılışı:


Balığı temizleyip şiş yapılacak hale getirir ve yoğurdun yarısında 30 dakika bekletin

Soğanların yarısını ince ince doğrayın

Yarısını dövün ve buna zencefili katın

Kalan yoğurdu karıştırarak ince hale getirin


Yağı kızartın ve doğranan soğanları koyu kahve rengine ürününceye kadar karıştırın

Soğanlı-zencefilli sosu, zerdeçal ve tuzu ilâve edin ve bu malzemeyi 2-3 dakika hafif ateşte kızartın

Daha sonra balığı ve kalan baharatı ilâve edin ve pişinceye kadar tencereyi ateşte bekletin



afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla