Yalnız Mesajı Göster

Pakistan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakistan Mutfagi



Pakistan Usulü Piliç


Malzemeler:


* 2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci

* 1/4 çay kaşığı toz karabiber

* 2 diş sarmısak ince doğranmış

* 1 yemek kaşığı sıvı yağ

* 1 çay kaşığı rezene tohumu

* 4 parça Keskinoğlu piliç eti (but veya ön kol)

* 1/2 çay kaşığı tuz

* 1 adet doğranmış soğan

* 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

* 1 çay bardağı su

* 1/2 çay kaşığı kırmızı biber

* 1 demet maydanoz

* 1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal

* 1/4 çay kaşığı kimyon


Yapılışı:


Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin

Yağı geniş bir tavada kızdırın

Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın

Tavadan çıkartın ayrı bir tabağa alın

Aynı tava içinde orta ateşte ince ince doğradığınız soğanları hafif kavurun Sarmısak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin

Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin

Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin


Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın


Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla