Konu
:
Pakistan Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Pakistan Mutfagi
08-13-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Pakistan Mutfagi
Pakistan Usulü Piliç
Malzemeler:
* 2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
* 1/4 çay kaşığı toz karabiber
* 2 diş sarmısak ince doğranmış
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı rezene tohumu
* 4 parça Keskinoğlu piliç eti (but veya ön kol)
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 adet doğranmış soğan
* 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay bardağı su
* 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
* 1 demet maydanoz
* 1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal
* 1/4 çay kaşığı kimyon
Yapılışı:
Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın
Tavadan çıkartın ayrı bir tabağa alın
Aynı tava içinde orta ateşte ince ince doğradığınız soğanları hafif kavurun
Sarmısak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin
Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin
Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin
Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın
Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul