Konu
:
Macar Gulaş (Macar)
Yalnız Mesajı Göster
Macar Gulaş (Macar)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Macar Gulaş (Macar)
Macar Gulaş (MACAR)
1 Kg Yağsız Kuşbası Dana Eti
"Tercihan sokum tarafından"
100 gr Margarin veya yemeklik Tereyağı
750 gr Kuru soğan
1 Ç
K
Domates Salçası
½ Ç
K
Biber Salçası
1 Ç
K
Mayoran " Mercanköşk"
1 Ç
K
Kümmel "Avrupa Kimyon"
(Yerli kimyon ile olmaz)
3 Diş dövülmüş sarmısak
1 Defne Yaprağı
"Ungarische Gulasch"
Dünyaca tanınmış bir Macar et yemeği
Orijinal adının "Kul Aşı" olduğu ve Osmanlıların Macaristanı işgali sırasında yaygın şekilde pişirildiği rivayet olunur
Soğanları yemeklik doğrayınız ve yağda iyice kavurarak öldürünüz
Bu arada dövülmüş sarmısağı da soğanlara katınız
Salçaları da ilave ederek kavurmaya devam ediniz
Dikkat edilecek husus sık sık karıştırılarak soğanların yanmamasını teminidir
Şimdi eti katınız ve harlı ateşte et rengini değiştirip suyunu bırakıp tekrar suyunu çekene kadar kavurmaya ara vermeyiniz
Et suyunu çekince iki bardak kaynar su ilave ediniz
Tuzunu, karabiberini, kırmızı biberini, mercanköşk ve kümmeli katınız defne yaprağını da tencereye koyunuz
Bu karışımı kapak kapalı iken yaklaşık bir buçuk saat hafif ateşte pişiriniz
(Eğer bütün işlemleri düdüklü tencede yaparsanız nihai pişirme süresi 20 dakikadır)
Gerekiyorsa kaynar su ilave ediniz
Pişmiş vaziyetteki Gulaş sulu olacağından bir bardağa suyundan alıp bir kaşık unu içinde topaklanmadan eritiniz ve Gulaşa katınız
5 dakika daha kaynatınız
Un şişer ve Gulaşın salçası kıvamlı olur
Garni olarak haşlanmış patates, beyaz pilav veya erişte makarna verilebilir
Not : Türk usulü tas kebabında sayılan baharatlar kullanılmaz
Soğan yarı yarıya daha azdır
Salçası un ile koyulaştırılmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul