Yalnız Mesajı Göster

Yunan Mutfagidan Yemekler

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Mutfagidan Yemekler



Tavuk Corbasi

Malzemeler:

1/2 su Bardagi Pirinc
7,5 su Bardagi Tavuk Suyu
4 Yumurta
2 Limon Suyu
2 sap Maydanoz (ince kiyilmis)
1/2 Kahve Kasigi Karabiber
1 Cay Kasigi Tuz



Yapilisi:

Pirincleri iyice yikayip 30 dakika ilik suda beklettikten sonra süzün Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatin Kaynayinca pirinci ekleyip agir ateste 15 dakika daha pirinc yumusayincaya kadar pisirin Tencereyi atesten alip bir kenara birakin Yumurtalari orta boy bir kaseye kirip yumurta teli yada mikserde cirpin Yavas yavas ve sürekli karistirarak limon suyunu katin Tavuk suyundan azar azar katarak ve sürekli cirparak birkac kasik ekleyin Bu karisimi tavuk suyunun bulundugu tencereye bosaltin
Tencereyi orta atese oturtup corbayi 2-3 dakika pisirin( Kaynamamasina dikkat edin yoksa kesilir ) Tencereyi atesten alip, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapin


*Tercihe göre,tavuk cigeri ve bol kimyon eklenebilirCok hos bir lezzet katar

Alıntı Yaparak Cevapla