Konu
:
Şiş Kebap (Hint Mutfağı)
Yalnız Mesajı Göster
Şiş Kebap (Hint Mutfağı)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şiş Kebap (Hint Mutfağı)
Malzemeler
yarım çay kaşığı karabiber
1 adet ince kıyılmış soğan
yarım çay kaşığı pul biber
450 gr yağsız kıyma
6 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
yarım çay kaşığı köri
1 adet çırpılmış yumurta
1 adet kesilmiş yeşil acı biber
1 dal kişniş yaprağı
1 çorba kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil
yarım çay kaşığı toz kimyon
Yapılışı
Zencefil, yeşil acı biber, yarım çay kaşığı tuz ve köriyi 1-2 çorba kaşığı su ile hamur kıvamına gelinceye kadar öğüterek karıştırın
Bu karışıma et ve soğanı ekleyin; üzerine karabiber, pul biber, kimyon ve kişniş yapraklarını serpin
Yumurtayı iyice çırpın ve 1-2 çay kaşığı sıvı yağı da ilave ederek iyice karışmasını sağlayın
Karışıma sosis şekilleri vererek kebap şişine geçirin
Kebabı, arada sırada yağlayıp yumuşatarak 20 dakika grilde pişirin
Kebabın güzel olması için her yanının pişmesi gerekir
Sık sık alt üst edin
Kebapları şişten çıkardıktan sonra artan yağda yavaşça çevirerek 10 dakika kadar kızartın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul