Konu
:
Alman Mutfağı - Lezzetli Bi Mutfak
Yalnız Mesajı Göster
Alman Mutfağı - Lezzetli Bi Mutfak
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Mutfağı - Lezzetli Bi Mutfak
Alman Mutfağı - Lezzetli bi mutfak
ACILI KIZARTMA ET (RHEINISHER)
Malzemeler:
Biftek 800 gr
Havuç 2 adet
Kereviz 100 gr
Maydanoz 1 demet
Soğan 2 adet
Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt
Defne yaprağı 2 adet
Yeni bahar tanesi 2 adet
Yağ 2 çorba kaşığı
Kırmızı şarap 1/4 lt
Çavdar kıtırı 100 gr
Kuru üzüm 50 gr
Tuz Karabiber
Şeker pekmezi 1 çay kaşığı
Ardıç tanesi 2 adet
Yapilisi:
Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın
Soğanı soyun ve halka halka doğrayın
Bir kapta sirke ve 1/2 lt
Suyu kaynatın
Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın
Bir tarafta soğumaya bırakın
Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin
Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın
Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin
Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın
Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun
1/4 lt
Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin
Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II
Konuma gelene dek ısıtın
Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin
Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun
Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin
Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin
Sicak olarak servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul