Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı - Lezzetli Bi Mutfak

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı - Lezzetli Bi Mutfak



Bavyera Kremasi




Malzemeler:

Yumurta sarısı 4 adet
Pudra şekeri 80 gr
Vanilya yemişi 1 adet
Süt 1/4 lt
Beyaz jelatin 6 yaprak
Çırpılmış krema 200 gr
Çilek 200 gr





Yapilisi:

Hamur için:
Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın
Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın Bunları sütün içine atarak kaynatın Vanilya yemişini çıkarın ve karışımı yumurta sarılı kremaya katarak içinde tanecik kalmayana kadar karıştırın
Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın
Kremanın kaynamamasina dikkat edin Tencereyi ocaktan indirin
Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin Yavaşça sıkın ve sıcak kremanın içinde çözülmeye bırakın Krema jelatinleşmeye başlayana kadar soğuk bir kenarda bırakın
Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün Daha sonra soğuk suda durulanmış olan 4 tatlı tabağına yerleştirin ve en az 3 saat soğutun
Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın Püreyi, kremanın üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla