Yalnız Mesajı Göster

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Balkabagi Turtasi




Malzemeler:


Tart hamuru (Pişmiş) 1 adet

Süt 1 bardak

Su 3 çorba kaşığı

Yumurta (Sarıları ayrılmış) 3 adet

Balkabağı (Pişirilmiş ve püre haline getirilmiş) 350 gr

Jelatin 12 gr

Pudra şekeri 6 kaşık

Toz şeker 12 çorba kaşığı (175 gr)

KremŞanti 1 bardak

Tuz Yarım çay kaşığı

Küçük hindistancevizi (Çekilmiş) Yarım silme çay kaşığı

Tarçın (Çekilmiş) 1 silme çay kaşığı



Yapilisi:


Şekeri, tuzu, hindistancevizini, tarçını, sütü, suyu, yumurta sarılarını ve balkabağını ateşe dayanıklı bir kaseye koyun

Üzerine jelatini serpin

Kaseyi, kaynama kivamina gelmis su dolu bir genis kaba oturtun

Karışımı sık sık karıştırarak yaklaşık 10 -15 dakika veya karışım iyice koyulaşıp jelatin tamamen eriyinceye kadar pişirin

Kaseyi su dolu kaptan alın, sonra kenarları sertleşmeye başlayıncaya kadar soğutun

Ayrı bir kasede, yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra pudra şekerini karıştırın

Çırpılmış bu karışımı kabak karışımının içine katın

Karışımı hazır tart hamurunun içine doldurun ve karışım sertleşinceye kadar dondurun

Üstünü istediğiniz gibi kremşantiye ile süsleyin


*Taze balkabağını pişirmek için, kabuklarını soyun, 5 santimlik parçalar halinde kesin ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat haşlayın

Alıntı Yaparak Cevapla