08-13-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan Mutfagi
Balkabagi Turtasi
Malzemeler:
Tart hamuru (Pişmiş) 1 adet
Süt 1 bardak
Su 3 çorba kaşığı
Yumurta (Sarıları ayrılmış) 3 adet
Balkabağı (Pişirilmiş ve püre haline getirilmiş) 350 gr
Jelatin 12 gr
Pudra şekeri 6 kaşık
Toz şeker 12 çorba kaşığı (175 gr )
KremŞanti 1 bardak
Tuz Yarım çay kaşığı
Küçük hindistancevizi (Çekilmiş) Yarım silme çay kaşığı
Tarçın (Çekilmiş) 1 silme çay kaşığı
Yapilisi:
Şekeri, tuzu, hindistancevizini, tarçını, sütü, suyu, yumurta sarılarını ve balkabağını ateşe dayanıklı bir kaseye koyun
Üzerine jelatini serpin
Kaseyi, kaynama kivamina gelmis su dolu bir genis kaba oturtun
Karışımı sık sık karıştırarak yaklaşık 10 -15 dakika veya karışım iyice koyulaşıp jelatin tamamen eriyinceye kadar pişirin
Kaseyi su dolu kaptan alın, sonra kenarları sertleşmeye başlayıncaya kadar soğutun
Ayrı bir kasede, yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra pudra şekerini karıştırın
Çırpılmış bu karışımı kabak karışımının içine katın
Karışımı hazır tart hamurunun içine doldurun ve karışım sertleşinceye kadar dondurun
Üstünü istediğiniz gibi kremşantiye ile süsleyin
*Taze balkabağını pişirmek için, kabuklarını soyun, 5 santimlik parçalar halinde kesin ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat haşlayın
|
|
|