Yalnız Mesajı Göster

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Cepli Biftek
Malzemeler:

Kontrfile (Parça et) 1,5 kg
Tereyağı 50 gr
İstiridye 12 adet
Mantar (Doğranmış) 100 gr
Ekmek (Taze, ufakları) 100 gr
Maydanoz (Kıyılmış) 1 silme çorba kaşığı
Limon kabuğu (Rendesi) Yarım limondan
Biber
Tuz
Yumurta (Çırpılmış) 1 adet
Su teresi (Garnitür için)


Yapilisi:

Kontrfilenin yağlarını ayirin Üst tarafı boyunca 4 - 6 küçük cep kesin Tereyağını bir tavada kızdırarak istiridye ile mantarları karıştırarak 5 dakika kadar kavurun
Tavayı ateşten alarak diğer bütün malzemeyi karıştırın (garnitür için kullanılacak suteresinin dışında)
Karışımı kontrfilenin ceplerine taksim edin, ceplerin ağzını dikin
Kontrfileyi bir tepsiye koyarak önceden 190 derece ısıtılmış bir fırında 35 - 40 dakika süreyle kızartın
Kızarma işi bittikten sonra kontrfileyi ısıtılmış bir servis tabağına alın ve ceplerin hizasından keserek suteresiyle süsleyin


*Pisirme süresi,az pismis kivam icindirEğer daha fazla pişmesini istiyorsanız kızartma süresini uzatın

Alıntı Yaparak Cevapla