Konu
:
Amerikan Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Amerikan Mutfagi
08-13-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Amerikan Mutfagi
Cepli Biftek
Malzemeler:
Kontrfile (Parça et) 1,5 kg
Tereyağı 50 gr
İstiridye 12 adet
Mantar (Doğranmış) 100 gr
Ekmek (Taze, ufakları) 100 gr
Maydanoz (Kıyılmış) 1 silme çorba kaşığı
Limon kabuğu (Rendesi) Yarım limondan
Biber
Tuz
Yumurta (Çırpılmış) 1 adet
Su teresi (Garnitür için)
Yapilisi:
Kontrfilenin yağlarını ayirin
Üst tarafı boyunca 4 - 6 küçük cep kesin
Tereyağını bir tavada kızdırarak istiridye ile mantarları karıştırarak 5 dakika kadar kavurun
Tavayı ateşten alarak diğer bütün malzemeyi karıştırın (garnitür için kullanılacak suteresinin dışında)
Karışımı kontrfilenin ceplerine taksim edin, ceplerin ağzını dikin
Kontrfileyi bir tepsiye koyarak önceden 190 derece ısıtılmış bir fırında 35 - 40 dakika süreyle kızartın
Kızarma işi bittikten sonra kontrfileyi ısıtılmış bir servis tabağına alın ve ceplerin hizasından keserek suteresiyle süsleyin
*Pisirme süresi,az pismis kivam icindir
Eğer daha fazla pişmesini istiyorsanız kızartma süresini uzatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul