Konu
:
Limonlu Muhallebi Tarifi ( Fransa )
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Muhallebi Tarifi ( Fransa )
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Muhallebi Tarifi ( Fransa )
Limonlu Muhallebi Tarifi ( Fransa )
Gereçler:
300 gr su
25 gr tereyağı
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
25 gr un
100 gr pudra şekeri
1 yumurta, akları sarıları ayırılmış
Suyu tereyağı ve limon
rendesi ile birlikte ısıtın
Un ile şekeri bir kabın içinde karıştırın
Yavaş yavaş sıcak suyun içine atarak düzgün bir görünüm alana dek karıştırın
Bu karışımdan biraz alıp çırpılmış yumurta sarısına yedirdikten sonra asıl karışıma katın ve bir tencereye boşaltın
5 dakika pişirin
Limon suyunu da ekleyip, soğuk bir servis tabağına boşaltın
Yumurta akını kar haline gelene dek çırptıktan sonra azar azar servis tabağına boşalttığınız muhallebiye karıştırın
Soğuk ya da sıcak servis yapabilir, komposta ve pişmiş meyvelerle birlikte
sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul