Yalnız Mesajı Göster

Fas Mutfağı

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fas Mutfağı



Kuru erikli et

Malzemeler

* bir çay kaşığı zencefil tozu
* yarım baş sarımsak
* 1 kilo et
* bir mikdar safran
* 2 soğan
* bir çay kaşığı hort
* 3 domates
* bir su bardağı badem
* bir miktar kuru erik
* 100 gr margarin
* bir çay kaşığı kara biber
* biraz tuz
* bir çay kaşığı beyaz biber

Yapılışı

Et erik ve badem hariç bütün malzemeyi bılandır'dan geçir tencereye yağı koy eti ekle ve bılandır'dan geçirdin malzemeyi ekle susuz bir şekilde kavurkavrulduktan sonra su koy eti pişmeye bırakeriği yıka pişen etin suyundan azıcık alıp eriği pişir
bademi suyla haşla kabuklarını soy ve ocakta kavur
pişirmiş olduğumuz eti tabağa koyup üzerine kavurduğumuz bademi ve pişirdiğimiz erikle süsle

Alıntı Yaparak Cevapla