Yalnız Mesajı Göster

Filipinli Yemekleri - Filipinli Yemekleri Ve Tarifleri

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Filipinli Yemekleri - Filipinli Yemekleri Ve Tarifleri



BEEF SİOPAO (FİLİPİNLER) / Buharda Pişmiş Kıymalı Çörek

hamur için:
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 500 gr un
  • 1 çorba kaşığı taze maya
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 30 gr tereyağı
iç için:
  • 200 gr dana kıyması
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı su
  • Karabiber
  • tuz
Taze mayayı ılık suyun yarısına koyup üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 3 çorba kaşığı un ilave edin Maya eriyip köpürünceye kadar bekletin Daha sonra üzerine kalan unu, şekeri, tereyağını, yumurtaları ve suyu ekleyin Birlikte parmak uçlarınız ile çalışarak yoğurun Zaman zaman gerekirse biraz daha ılık su ekleyin Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar çalışın Daha sonra üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat kadar dinlenmeye bırakın Hacmi iki katma çıkınca hamur hazır demektir İç için, sarımsakları soyun ince ince kıyın, tavada yağı kızdırın ve sarmısağı kıyma ile kavurun Suyu ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin Mısır nişastasını bir parça suda eritin ve kıymaya ilave edin Arzunuza göre tuz ve karabiber ekleyin
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizle açın, içine 1 çorba kaşığı kıyma karışımından koyun ve elinizle hamurun uçlarını toplayarak bohça gibi kapatın
Kıymalı çörekleri küçük kağıttan kek kalıplarına yerleştirin Böylece çörekleriniz birbirine yapışmaz Daha sonra buhar tencerenize yerleştirerek 15 dakika kadar pişirin Yanında Biberli Sos ile servis yapın
Buhar tencereniz yoksa, derin bir tencerede biraz suyu kaynatın Süzgeci, altı suya değmeyecek şekilde tencereye yerleştirerek çöreklerinizi buharda pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla