Yalnız Mesajı Göster

Çin Yemekleri -Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Yemekleri -Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Tarifi



Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Tarfi - Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Yapılışı - Çin Yemeği

4 kişilik

Malzemeler
100 g taze ya da kuru hurma
4 elma
75 g beyaz nöbet şekeri
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
1 Hurmaları yıkayarak bir tencereye atın yeterince su koyun ve kısık ateşte 4 - 8 dakika haşlayın ılınmaya bırakın Hurmaları sudan çıkartıp çekirdeklerini ayıklayın (100 g hurma suyu saklayın)
2 Elmaları yıkayarak kurulayın içlerini oyun
3 Elmaların içine hurma doldurun Elmaları dik olarak bir bambu sepetine oturtun (bambu sepetleri Çin marketlerinde bulunur)
4 Sepeti içine alacak kadar geniş bir tencereye (varsa wok) 1 litre su dökün Sepeti tencerenin içine oturtun harlı ateşte yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın
5 Geriye kalan hurma suyunu bir taşım kaynatın nöbet şekeri ve toz şekeri atın şurup haline gelince tencereyi ateşten alın
6 Elmaları altıya bölün üzerine şurup damlatın derhal servis yapın

Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla