08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Almanyadan Tatlar
Alman Dolmasi
Malzemeler
500 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
4 adet kuru soğan
3 adet domates
4 adet kırmızı biber
4 adet sarı biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yemeğin Tarifi
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin
Soğanı zar şeklinde doğrayıp karabiber, pul biber ve tuzla ovalayın Kıyma, pirinç, rendelenmiş domates ve sıvıyağ koyup karıştırın Biberlerin kapak kısmını kesip çekirdeğini çıkarın Hazırladığınız dolma harcını biberlerin içine doldurun Biberleri tencereye ağız kısımları üste gelecek şekilde dizin Dolmanın dağılmaması için üstüne küçük bir kapak kapatın 3 bardak sıcak su ekleyip 40 dakika pişirin
Alman Kurabiyesi
Malzemeler
375 gr Tereyağı
5 Bardak Un
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 gr İri Taneli Toz Şeker
Yemeğin Tarifi
Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk bekletin
Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun
Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin 175 derece ısıda 12-15 dk pişirin Ve soğumaya bırakın
Kakaolu Alman Kurabiyesi
Malzemeler
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
115 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
125 gr toz şeker
1 adet yumurta
1 tutam tuz
Üstü için:
1 yumurtanın beyazı
1 yemek kaşığı toz şeker
Yemeğin Tarifi
Mikserde margarin, toz şeker ve yumurtayı çırpın Un, kakao ve tuz ekleyip sert bir hamur tutun Hamuru streç kağıda sarıp 1 saat buzdolabında bekletin
Hamurdan 28 adet yuvarlak beze yapın Her bir bezeyi bir karış uzunluğunda şekil verin Yumurta akı ve toz şekeri karıştırıp kurabiyelerin üstüne sürün 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin
|
|
|