Konu
:
Çin Yemekleri - Minyatür Çin Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çin Yemekleri - Minyatür Çin Börek Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Yemekleri - Minyatür Çin Börek Tarifi
Minyatür Çin Börekleri - Minyatür Çin Börek Tarifi -Minyatür Çin Börekleri Yapılışı Çin Yemekleri
Malzemeler
1 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam beyazbiber
bir tutam karabiber
125 g tavuk göğsü (ince şeritler halinde kesilmiş)
50 g mantar
1 yumurta
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
bir tutam zencefil
100 g soya fasulyesi filizi
1 küçük tatlı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince şeritler halinde kıyılmış)
60 g havuç (kazınıp ince şeritler halinde kıyılmış)
4 hazır yufka
1 sarı dolmalık biber (sosu koymak için; isteğe bağlı)
Meyvali sos:
1/4 litre (yaklaşık 1 su bardağı) ananas suyu
bir tutam zencefil
1/2 limonun çok ince rendelenmiş kabuğu ve süzülmüş suyu
1 tatlı kaşığı soya sosu (ya da soyu)
1/4 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 1/2 tatlı kaşığı suda eritilmiş)
2 taze soğan (ince kıyılmış)
Yapılışı
Mısır nişastası tuzun yarısı ve beyazbiberi pek derin olmayan bir tabakta karıştırın
Tavuk şeritlerini bu karışıma bulayıp bir kenarda 10 dakika dinlenmeye bırakın
Mantarları yıkayıp sularını iyice süzdürdükten sonra ince ince kıyın
Yumurtayı küçük bir kâsede çırpın
Yağsız bir tavayı orta ateşe oturtup çırpılmış yumurtayı dökerek omlet yapın
Tavayı ateşten alıp omleti bir kenarda soğuttuktan sonra ince şeritler halinde kesin
Bir tavayı harlı ateşe oturtup ısıtın iyice ısınınca 1/2 tatlı kaşığı çiçekyağı koyup tavuk parçalarını ekleyerek 20 - 30 saniye pişirin
Sonra delikli kepçeyle çıkarıp bir kenarda sıcak tutun
Tavaya 1 tatlı kaşığı çiçekyağı ekleyip sarmısağı koyarak 10 saniye pişirin ve kalan tuz karabiber ve zencefili serpin
Mantarları ekleyerek 20sani-ye kadar pişirdikten sonra soya fasulyesi filizleri tatlı siv-ribiberler ve havuçları koyup 20 saniye daha pişirin
Tavayı ateşten alıp bir kenarda soğumaya bıraktıktan sonra içindeki harca omlet şeritleri ve ince tavuk şeritlerini (bir delikli kepçeyle alarak) koyup karıştırın
Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın
Tavadaki harcı 32 parçaya ayırın
Hazır yufkaların her yaprağını 11 x 30 cm'lik 8'er parçaya kesip kurumalarını önlemek için üst üste koyun
Bir hazır yufka parçasına hafifçe zeytinyağı sürüp kısa kenarından başlayarak bir yüzüne harç kümelerinden birini kenarlardan 1 cm kalacak biçimde koyun
Yufkayı harcın üstünde 2 kez yuvarlayıp iki uçlarını içe katlayın ve yuvarlamaya devam ederek sigara böreği haline getirin
Katlama yeri üstte kalacak biçimde hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin
Bu işlemleri bütün yufka parçaları ve harç bitene kadar tekrarlayıp tepsiyi fırına sürün ve börekleri arada 1 kez çevirerek altın sarısı bir renk alıncaya kadar (15-20 dakika) pişirin
Börekler pişerken sosu hazırlamak için ananas suyunun yarısını bir tencereye koyup harlı ateşte ısıtın
Zencefil limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte 1 dakika pişirin
Soya sosu (ya da soyu) domates salçası ve mısır nişastasını katıp ısınmaya bırakın
Isınınca tencereyi ateşten alıp ince kıyılmış taze soğanları ekleyin
Sarı dolmalık biberin (istenirse) saplı bölümünden kapak kesip çekirdeklerini ve zarını çıkarın içini sosla doldurup tepsiyi fırından alarak börekleri yanında sosuyla servis yapın
Not:
Pişirme sırasında sebzelerin bütün suyunu emecek olan omlet şeritleri böreklerin çıtır çıtır kalmalarını sağlayacaktır istenirse omlet şeritleri yerine 30 g ufalanmış ve hafifçe kızartılmış ekmek kabuğu da kullanılabilir
Ama yumurtanın tadının böreğin lezzetini artıracağını unutmamak gerekir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul