Konu
:
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler
Yalnız Mesajı Göster
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler
08-13-2012
#
14
Prof. Dr. Sinsi
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler
PİROZHKİ (ETLİ BÖREK)
MALZEME:
Un 25 çorba kaşığı (225 gr
)
Tuz Bir çimdik
Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr
İç yağı 50 gr
Soğuk su 3,5 çorba kaşığı
Tereyağı 25 gr
Soğan (Büyük, çentilmiş) 1 adet
Sığır kıyması 350 gr
Yumurta (Haşlanmış, çok ince kıyılmış) 1 adet
Dereotu sapı (Kurutulmuş) 1 silme çorba kaşığı
Tuz
Biber
YAPILIŞI:
Hamurun hazırlanması: Unla tuzu derince bir kabın içine eleyin
İçine 100 gr
tuzsuz tereyağını ve içyağını (küçük parçalara kesilmiş halde) katın ve ekmek ufağı kırıkları haline gelinceye kadar parmaklarınızla karıştırın
Yuvarlak ağızlı bir bıçakla karıştırarak ve içine yeteri kadar soğuk su katarak hamur yapın
Hazırladığınız hamuru bir naylon torbaya koyarak 30 dakika süreyle buz dolabında dinlendirin
Hamuru dinlendirdikten sonra 35 x 15 santim genişliğinde, dikdörtgen şeklinde açın
Sonra üçe katlayın
Katladığınız hamuru hafifçe sola çevirin
Tekrar açın ve her seferinde sola doğru hafif hafif döndürerek üç defa daha katlayın
Yine 30 dakika buzdolabında dinlendirin
İçinin hazırlanması: Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları öldürün
Kıymayı tavaya koyun ve et kahverengi oluncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun
İçine dereotunu, tuzu ve biberi katın, iyice karıştırın
Hamuru hafifçe unlanmış bir yerde bir santimin dörtte biri kalınlığında açın ve bir kapakla yuvarlak parçalar kesin
Hazırladığınız içi bu yuvarlak hamur parçalarına eşit miktarlarda yerleştirin ve hamurlan bir zarf gibi katlayın
Sonra bu parçaları, katlanan yüzleri alta gelmek üzere yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve önceden 200 derece ısıtılmış bir fırında 30 dakika veya üstleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul