Konu
:
Çin Yemekleri - Çin Usulü Kâğıtta Balık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çin Yemekleri - Çin Usulü Kâğıtta Balık Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Yemekleri - Çin Usulü Kâğıtta Balık Tarifi
Çin Usulü Kâğıtta Balık - Çin Usulü Kâğıtta Balık Tarifi - Çin Usulü Kâğıtta Balık Yapılışı - Çin Yemekleri
Malzemeler
150 g havuç (kazınıp ince çubuklar halinde doğranmış)
3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp ince çubuklar halinde doğranmış)
2 tatlı kaşığı taze kişniş ya da maydanoz (kıyılmış)
300 g beyaz etli balık filetosu
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 limon (ince dilimlenmiş; süsleme için)
Yapılışı
Bir tencereye 2 litre (yaklaşık 8 su bardağı) su koyup tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynamaya bırakın
Yağlı kâğıttan bir kenarı 25 cm çapında kare biçimi 4 kâğıt kesin
Havuç ve taze soğan çubuklan ile taze kişnişi (ya da maydanozu) bir kâsede karıştırıp kâğıtların üstlerine eşit miktarlarda paylaştırın
Keskin bir bıçakla balık filetolarını çok ince şeritler halinde kesip sebzelerin üstüne eşit miktarlarda yerleştirin
Her kümenin üstüne susam yağı ya da ayçiçek yağı gezdirip karabiber serpin
Kare biçimi kâğıtlardan birini karşılıklı 2 kenarından tutup biri öbürünün üstüne gelecek biçimde harcın üstüne katlayın
Kalan 2 kenarı da birbirinin üstüne gelecek biçimde kıvırıp bir kez daha kıvırarak paketi bütünüyle kapatın ve katlama yerlerini elinizle bastırarak yapışmalarını sağlayın
Kalan üç paketi de aynı biçimde hazırlayıp balık paketlerini delikli bir buğulama kabına yan yana yerleştirin
Buğulama kabını suyun kaynamakta olduğu tencereye oturtup üstünü örterek balık paketlerini 5 dakika buharda pişirin
Sonra tencereyi ateşten alıp buğulama kabındaki paketleri 4 servis tabağına yerleştirin
Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul