Konu
:
Hollanda Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Hollanda Mutfağı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hollanda Mutfağı
Hollanda mutfağı - Super mutfak=)
HOLLANDA PATATES YAHNISI
MALZEMELER
1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma
HAZIRLANIŞI
Elmaları küçük küçük küp küp doğrayın
Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince doğrayın
Her ikisini de ya ayrı tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayıp 15 dakika 3’er bardak suda haşlayın
Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin
Patates ve lahana kaynarken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızartığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın
En son patatesi püreleyin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice kariştırın
Ancak sucuğun yağından biraz ayırın
Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine süzülen ve muhafaza etmiş olduğunuz suyu karışım içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin çorbaya benzemesin
Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları bölerek artan sucuğun yağını hafifce kızartıp bu karışım üzerini süsleyerek ikram edin
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul