Konu
:
Hollanda Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Hollanda Mutfağı
08-13-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hollanda Mutfağı
Hollanda Usulü Yumurta
Malzemeler:
2 adet yumurta, 40 gr kruton, 20 gr tereyağı, 500 gr balık, 50 gr Hollanda sosu, 5 gr maydanoz
Hazırlanışı:
Krutonun üzerine haşlanmış yumurtayı yerleştirin, üzerine Hollanda sosu ve maydanoz ekleyin
Garnitür olarak balık püresi kullanın
Sosun yapılışı: sirke, karabiber ve doğranmış soğanı sirke tamamen buharlaşıncaya kadar haşlayın
Tencereye süt veya krema ekleyin
Yumurta sarısını da ilave edip devamlı karıştırın
Koyulaşınca ateşten alın
Sürekli karıştırarak sıvı veya eritilmiş tereyağını ilave edin
İsteğe göre limon suyu ve tuz ilave edin
Soğutunca sosunuz hazır olur
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul