Yalnız Mesajı Göster

Hollanda Mutfağı

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Mutfağı



Hollanda Usulü Yumurta

Malzemeler:


2 adet yumurta, 40 gr kruton, 20 gr tereyağı, 500 gr balık, 50 gr Hollanda sosu, 5 gr maydanoz

Hazırlanışı:

Krutonun üzerine haşlanmış yumurtayı yerleştirin, üzerine Hollanda sosu ve maydanoz ekleyin Garnitür olarak balık püresi kullanın Sosun yapılışı: sirke, karabiber ve doğranmış soğanı sirke tamamen buharlaşıncaya kadar haşlayın Tencereye süt veya krema ekleyin Yumurta sarısını da ilave edip devamlı karıştırın Koyulaşınca ateşten alın Sürekli karıştırarak sıvı veya eritilmiş tereyağını ilave edin İsteğe göre limon suyu ve tuz ilave edin Soğutunca sosunuz hazır olur
afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla