08-13-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hollanda Mutfağı
Kereviz Çorbası
Malzemeler:
100 gr kereviz,
1 baş soğan,
2 -2,5 bardak et suyu,
1 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı,
yarım su bardağı rendelenmiş peynir,
2 çorba kaşığı un,
yarım limon suyu, tuz
Hazırlanışı:
Kereviz kökünü patates gibi soyun kabukları oldukça serttir ince kıyın, soğanı doğrayın Hepsini birlikte yağda kavurun, un ilave edip karıştırın
Et suyunu ilave edin 10 -5 dakika ateşte pişirin Sonra ateşten alın Krema ve çiğ yumurtayı et suyu ile karıştırıp çorbaya ekleyin Peynir, tuz ve limon suyu ekleyin
afiyet olsun  
|
|
|