Yalnız Mesajı Göster

Hollanda Mutfağı

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Mutfağı



Kereviz Çorbası


Malzemeler:


100 gr kereviz,
1 baş soğan,
2 -2,5 bardak et suyu,
1 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı,
yarım su bardağı rendelenmiş peynir,
2 çorba kaşığı un,
yarım limon suyu, tuz

Hazırlanışı:

Kereviz kökünü patates gibi soyunkabukları oldukça serttir ince kıyın, soğanı doğrayın Hepsini birlikte yağda kavurun, un ilave edip karıştırın
Et suyunu ilave edin10 -5 dakika ateşte pişirin Sonra ateşten alın Krema ve çiğ yumurtayı et suyu ile karıştırıp çorbaya ekleyin Peynir, tuz ve limon suyu ekleyin

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla