Konu
:
Hollanda Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Hollanda Mutfağı
08-13-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Hollanda Mutfağı
Elmalı Patates
Malzemeler:
1,5 kg temizlenmiş patates,
1
5 kg elma,
40 gr tereyağı veya sıvı yağ,
tuz, karabiber,
1 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Her patatesi dörde ayırın
Elmaları temizleyin ve çekirdeklerini çıkarın, büyük dilimlere ayırın
Kesilmiş patatesleri kaynayan suya yarısı dışarıda kalacak şekilde ekleyin
Elmaları ve yağı da ilave edin
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin
30 dakika sonra ateşten alın
Tencerede su kalmışsa onu boşaltın
Elma ve patatesleri karıştırın
Tuz, şeker ve biber ilave edin
Taze veya kızartılmış salamla servis yapabilirsiniz
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul