Yalnız Mesajı Göster

Hollanda Mutfağı

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Mutfağı



Elmalı Patates


Malzemeler:


1,5 kg temizlenmiş patates,
15 kg elma,
40 gr tereyağı veya sıvı yağ,
tuz, karabiber,
1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:


Her patatesi dörde ayırın Elmaları temizleyin ve çekirdeklerini çıkarın, büyük dilimlere ayırın Kesilmiş patatesleri kaynayan suya yarısı dışarıda kalacak şekilde ekleyin Elmaları ve yağı da ilave edin Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin 30 dakika sonra ateşten alın Tencerede su kalmışsa onu boşaltın Elma ve patatesleri karıştırın Tuz, şeker ve biber ilave edin Taze veya kızartılmış salamla servis yapabilirsiniz

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla