08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Yemekleri - Fransız Yemekleri Ve Tarifleri
Fransız Yemekleri - Dünya Mutfağı
ÇABUK BRİYOŞ
- 250 gr
un (8 çorba kaşığı dolusu)
- 150 gr
pudraşekeri (7 çorba kaşığı dolusu)
- 1 küçük paket margarin
- 1 çay bardağı süt
- 1 kahve kaşığı maya
- Tuz
Unu hamur tahtasına eleyip, mayayı koyup, üre hazırlayınız
Unun üzeri çatlayınca hamurun ortasını açıp, yağı, etrafına pudraşekerini, tuzu koyup, kalan sütle hamuru yoğurunuz
Üzerini örtüp, hamuru iki misli oluncaya kadar kabartınız
Yağlanmış ve kâğıt konmuş kenarlı bir fırın tepsisine hamuru döşeyiniz
Sıcak ısılı fırında pişiriniz
Pişince kalıptan çıkarıp, soğutup, keserek, servis yapınız
|
|
|