Yalnız Mesajı Göster

Fransız Yemekleri - Fransız Yemekleri Ve Tarifleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Yemekleri - Fransız Yemekleri Ve Tarifleri



Fransız Yemekleri - Dünya Mutfağı

ÇABUK BRİYOŞ

  • 250 gr un (8 çorba kaşığı dolusu)
  • 150 gr pudraşekeri (7 çorba kaşığı dolusu)
  • 1 küçük paket margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kahve kaşığı maya
  • Tuz
Unu hamur tahtasına eleyip, mayayı koyup, üre hazırlayınız

Unun üzeri çatlayınca hamurun ortasını açıp, yağı, etrafına pudraşekerini, tuzu koyup, kalan sütle hamuru yoğurunuz
Üzerini örtüp, hamuru iki misli oluncaya kadar kabartınız
Yağlanmış ve kâğıt konmuş kenarlı bir fırın tepsisine hamuru döşeyiniz
Sıcak ısılı fırında pişiriniz
Pişince kalıptan çıkarıp, soğutup, keserek, servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla