08-13-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Yemekleri - Fransız Yemekleri Ve Tarifleri
KALIPTA BRİYOŞ
- 500 gr
un
- 1 kahve kaşığı maya
- 1 çay bardağı süt
- Biraz tuz
- 2 adet yumurta
- 100 gr
margarin
- 50 gr
pudraşekeri
Unu hamur tahtasına eleyiniz
Ortasını açıp, mayayı koyup, ılık sütün yarısıyla mayayı ezip, üre hazırlayınız
Unun üzeri çatlayınca tekrar ortayı açıp, 1 yumurtayı, yağı, etrafına pudraşekerini, tuzu koyup, kalan sütle hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurunuz
Üzerini örtüp ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırınız
Varsa papatya kalıpları, yoksa kek kalıbını yağlayıp, yarıya kadar bu hamurdan koyunuz
Kalıpları tekrar ılık bir yere koyup, mayalandırınız
Mayalanınca üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, orta ısılı fırında kalıpların altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz
Kalıptan çıkarıp, soğutup, dilimleyerek servis yapınız
|
|
|