Konu
:
Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı
KOYUN GÜVECİ (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan (halka halinde doğranmış)
1 kg koyun eti (yağsız, kuşbaşı doğranmış)
750 gr domates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
1 kırmızı sivri biber (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Büyük bir güveçte yağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız
Eti ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız
Domates, sivri biber, şeker, tuz ve karabiberi güvece ekleyip karışımı sürekli karıştırarak kaynatınız
Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp güvecin ağzını örterek 1 saat, etlere bıçağın ucu kolaylıkla batana kadar pişiriniz
Güveci ateşten alıp servis ediniz
Not:
Bu çok lezzetli Güney Afrika yemeği, kuzu etinden de hazırlanabilir
Kuzu kullanılırsa son pişirme süresini 30 dakika kısaltmak gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul