Yalnız Mesajı Göster

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri



SNOEK FİSH (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Kayısı Marmeladı Barakuda
  • 1 adet Snoek balığı veya 1 yayın balığı
  • 1 kavanoz kayısı marmeladı
  • 1 limonun suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 250 gr tereyağı
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
Snoek balığının orta kılçığını balığı parçalamadan çıkarın veya balıkçınıza çıkarttırın Fırın tepsinizi sıvıyağ ile yağlayın Balığı tepsiye koyup üzerine limon suyunu gezdirin ve bir kenara bırakın Balığın sosunu hazırlamak için tencereye yarım su bardağı su koyup, tereyağını ve kayısı marmeladını ilave edin, sarımsağı dövüp üstüne atın birlikte hafif ateşte erimeye bırakın
Karışımınız eriyince, balığı tuzlayın, karabiberini serpin Daha sonra eriyen tereyağı ve kayısı marmeladını homojen bir hale gelmesi için çırpın ve balığın üzerine kaşıkla sıcak olarak gezdirin Balığın üstünü tamamen bu sosla örterek, önceden kızdırdığınız ortadan sıcak fırına atın ve 30 dakika kadar pişmesini takip ederek pişirin Balığınız pişince fırından çıkarın Sıcak olarak yanında tereyağlı sade pilavla servis yapın
Kayısı marmeladı ile hazırladığınız sos balığa nefis bir tat ve koku verir

Alıntı Yaparak Cevapla