Konu
:
Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri
08-13-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri
SNOEK FİSH (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Kayısı Marmeladı Barakuda
1 adet Snoek balığı veya 1 yayın balığı
1 kavanoz kayısı marmeladı
1 limonun suyu
1 diş sarımsak
250 gr
tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Snoek balığının orta kılçığını balığı parçalamadan çıkarın veya balıkçınıza çıkarttırın
Fırın tepsinizi sıvıyağ ile yağlayın
Balığı tepsiye koyup üzerine limon suyunu gezdirin ve bir kenara bırakın
Balığın sosunu hazırlamak için tencereye yarım su bardağı su koyup, tereyağını ve kayısı marmeladını ilave edin, sarımsağı dövüp üstüne atın birlikte hafif ateşte erimeye bırakın
Karışımınız eriyince, balığı tuzlayın, karabiberini serpin
Daha sonra eriyen tereyağı ve kayısı marmeladını homojen bir hale gelmesi için çırpın ve balığın üzerine kaşıkla sıcak olarak gezdirin
Balığın üstünü tamamen bu sosla örterek, önceden kızdırdığınız ortadan sıcak fırına atın ve 30 dakika kadar pişmesini takip ederek pişirin
Balığınız pişince fırından çıkarın
Sıcak olarak yanında tereyağlı sade pilavla servis yapın
Kayısı marmeladı ile hazırladığınız sos balığa nefis bir tat ve koku verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul