Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu Spagetti[İtalya]

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Spagetti[İtalya]



Malzemeler :

225 gr spagetti

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet çentilmiş soğan

1 diş dövülmüş sarımsak

1 adet rendelenmiş havuç

400 gr domates salçası yada 1/2 kg kabukları soyulmuş ve

küçük doğranmış domates

2 bardak et suyu

3 çorba kaşığı domates salçası

Çekilmiş küçük hindistancevizi

Kuru reyhan

Karabiber

Tuz




Hazırlanışı :

Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun


Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun


Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin


Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur )


Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır ) süzgeçten süzün Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün


Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin

Alıntı Yaparak Cevapla