Yalnız Mesajı Göster

Roma Usulü Enginar Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Roma Usulü Enginar Tarifi Yapılışı



Roma Usulü Enginar Tarifi - Roma Usulü Enginar Yapımı - Roma Usulü Enginar Malzemeleri





İç Malzemesi :
* 3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarımsak yerine 4 adet taze soğan kullandım)
* 6 yemek kaşığı zeytinyağı
* Taze öğütülmüş karabiber
* 15 limon, dilimlenmiş
* 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı
* 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
Malzemeler:
* 12 küçük ya da 6 büyük boy enginar
* Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası)
* 1 (cup) su bardağı zeytinyağı

Hazırlanması:
* Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın Eğer sertse sapını kesin Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin
* Kararmaması için limonla ovalayın Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın
* İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun
* Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz
* Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin
* Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir (ben 40 dakika pişirdim)
* Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir
* Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın
* Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla