Konu
:
Boşnak Pilavi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Boşnak Pilavi Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boşnak Pilavi Tarifi
BOŞNAK PİLAVI
Malzemeler 5 kişilik:
1 kg
pırasa
2 su bardağı baldo
pirinç
2 adet orta boy
havuç
5 adet
tavuk
budu
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Ön hazırlık olarak pirinci, ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletelim
İnce, yuvarlak dilimlenmiş
pırasa
ları sıvıyağda hafifçe diriliğini kaybedene dek kavuralım
Havucu da halka dilimleyip kavuralım
Tavuk butlarını haşlayalım
Tencereden alıp, 3-4 kaşık sıvıyağ ilavesi ile teflon tavada arkalı önlü kızartalım
Ilık tuzlu suda beklettiğimiz pirinci nişastası gidene dek birkaç
su
yıkayalım
Tencereye sıvıyağı ve tereyağmı alıp, kızdıralım
Pirinci şeffafiaşana dek kavuralım
Üzerine
pırasa
ları ve havucu yayıp,
tavuk
budlarını da yerleştirelim
Sıcak
suyu ekleyip, hafif ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul