Konu
:
Buğulama Çilek Suflesi Tarifi ( Fransa )
Yalnız Mesajı Göster
Buğulama Çilek Suflesi Tarifi ( Fransa )
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğulama Çilek Suflesi Tarifi ( Fransa )
Buğulama Çilek Suflesi Tarifi ( Fransa )
Gereçler:
300 gr çilek püresi
40 gr tereyağı
40 gr un
Şeker
3 yumurta sarısı çırpılmış
1 yemek kaşığı limon suyu
3-4 yumurta akı
2 yemek kaşığı haşlanmış ortadan ayrılmış badem
Çilek sosu
15 cm
çapındaki sufle kabını ve fırını hazırladıktan sonra, tereyağını bir kap içinde ateş üzerinde eritip ateşten alarak unu katın
Çilek püresini ekleyip tekrar ateş üzerine koyarak kaynama noktasına ulaştırın ve karıştırarak 3 dakika kaynatın
Dilediğiniz kadar şeker koyarak kaynatın
Dilediğiniz kadar şeker koyarak tatlandırın
Soğutup, azar azar yumurta sarılarını katıp, limon suyunu ekleyin
Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpıp yine çırparak karışıma katın
Hazırlanan sufle kabına döküp, bu kabı yarısına ulaşacak kadar su konulmuş fırın tepsisine koyarak 1 saat kadar fırında pişirin
Bu arada ikiye yarılmış bademleri hafif kavurun
Çilek sosunu da hazırlayın
Sufle hazır olunca, sostan üzerine sürüp, bademleri serpiştirin ve hemen servisini yapın
Sosunu da ayrı bir kap içinde sunun
Not: Bu
tarif taze, kuru ya da konserve meyve ile
yapılabilir
Meyveyi püre haline getirip suyu ile birlikte 300 gr'a ulaştırın
Fazla suyu sos için saklayın
Suflede kullanacağınız şekerin niceliği meyve püresinin tatlılığı ile bağlantılıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul