Konu
:
Tunus Usulü Patlıcanlı Bulgur Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tunus Usulü Patlıcanlı Bulgur Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tunus Usulü Patlıcanlı Bulgur Tarifi Yapılışı
Tunus Usulü Patlıcanlı Bulgur Tarifi -Tunus Usulü Patlıcanlı Bulgur Yapılışı-Tunus Usulü Patlıcanlı Bulgur Malzemeleri
Malzeme:
(4 kişilik)
• 2 adet patlıcan
• Tuz
• 225 gr
bulgur
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 adet soğan, dilimlenmiş
• 1 çorba kaşığı toz kişniş
• 1 çorba kaşığı toz kimyon
• 100 gr
dilimlenmiş badem
• 100 gr
kuru üzüm
• Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlama:
• Doğranmış taze kişniş veya maydanoz, süslemek için Patlıcanları 2,5 cm
kalınlığında küp küp doğrayın
Süzge*ce koyun ve üzerine tuz serpin
20 dakika süzülmeye bırakın, sonra durulayıp kâğıt havluyla kurulayın
Bulguru kaynar su dolu bir kâseye koyun, suyu emip bulgur yumuşayana kadar 15—20 dakika bekletin
Fazla suyu süzün
Bu arada yağın yarı*sını büyük bir tavada ısıtın ve soğanları orta ateşte yumuşayıp pembeleşince kadar 3—4 dakika sote edin
Patlıcanları ilave edin ve her taran kahverengileşene kadar karıştırarak kızartın
Kuru görünürse yağın diğer yarısını da ekleyin
Tavaya baha*ratları ilave edin ve sık sık karıştırarak 1 dakika daha pişirme*ye devam edin
Ateşi kısın, bademleri ve kuru üzümleri ekle*yin
Bulguru da karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın
Doğ*ranmış kişniş veya maydanozla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul