Yalnız Mesajı Göster

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi



Dil Filetosu - Mezon

Malzemeler:

4 kişi için
16 adet orta boy dil balığı filetosu (4 iri dil balığı)
1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
1 çay kaşığı çok ince soğan
1/2 tatlı kaşığı margarin
2 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkmış ince kıyılmış domates
tuz, karabiber
2 kahve fincanı beyaz şarap
1/2 su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı un
4 çorba kaşığı krema
2 yumurta sarısı

Yapilisi:

Balık filetolarını hafifçe dövüp yassılaştırın, içini dışına getirip üçe katlayın
Dibi düz küçük bir tencereyi margarinle yağlayıp soğanı serpin Balıkların katlanmış kısmını alta getirerek balıkları soğanın üzerine dizin
Üzerlerine tuz, biber, domates, beyaz şarap, mantar ve balık suyunu ilave edin Kapağını kapatıp ağır ağır kaynatarak 7-8 dakika pişirip ateşten alın
Bir kevgirle balıkları ve mantarları susuz olarak bir ograten tabağına çıkarın Tereyağı ile unu karıştırıp balıkların suyuna ilave edin
Bir çırpma teli ile karıştırıp ağır ağır 2 dakika kaynatın
Yumurta sarısını krema ile karıştırıp sosun içerisine karıştırarak ilave edin Ateşten alıp balıkların üzerine dökün Üstten hızlı ateşli fırında üstü renk alana kadar birkaç dakika kızartın ve servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla