Yalnız Mesajı Göster

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi



Deniz Mahsulleri Sufle

Malzemeler:

4 kişi için
3 adet orta boy soyulmuş patates
250 gr muhtelif balık filetosu
1 adet ince zar biçiminde doğranmış dolmalık biber
1 küçük soğan ince doğranmış
1/2 diş sarımsak
1 tutam karabiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
az hindistan cevizi
1 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı rende gravyer
4 yumurtanın beyazı
4 yumurtanın sarısı
2 kahve fincanı beyaz şarap

Yapilisi:

Balıkları küçük zar biçiminde doğrayın Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırın soğanı ve biberi ilave edip 1-2 dakika kavurup balıkları, biberi, tuzu ve beyaz şarabı ilave edin
Kapağını kapatıp ağır ateşte 7-8 dakika pişirip ateşten alın
Bir süzgece boşaltıp suyunu tekrar tenceresine koyarak içinde çok az bir miktar kalıncaya kadar kaynatarak çektirin
Ateşten alıp muhafaza edin

Patatesi temizleyip dörde bölün 20-30 dakika haşlayıp süzdürün, karıştırmadan bir kalburdan geçirip tenceredeki çektirdiğiniz balık suyunun içine koyun
Balığı ve yumurta sarılarını,hindistan cevizini ilave edip bir kaşıkla iyice karıştırın
Yumurta beyazını bir çırpma teli ile çırparak koyu bir köpük gibi iyice kabartın Bir kevgirle karıştırarak patatesli balığın içerisine yedirin
4 adet birer kişilik sufle güvecinin içlerini tamamen yağlayıp içlerine galeta tozu serpin Sufle harcını ağız hizalarına kadar doldurup iyice kabarıp renk alıncaya kadar hızlı ateşli fırında 15-20 dakika pişirip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla